Categorii
Articole Blog Marfuri periculoase TMS WMS

Nu lăsați mărfurile periculoase să vă pericliteze procesele

Ca furnizor de servicii logistice, doriți să vă serviți clienții cat mai bine. Cu toate acestea, atunci când depozitați sau transportați mărfuri periculoase, nu trebuie să țineți cont doar de clienți, ci trebuie să respectați și câteva reguli (inter) naționale. Și acest lucru nu este unul ușor. Pentru siguranța tuturor părților implicate, aceste reguli trebuie respectate cu exactitate. Fiecare țară, precum și autoritățile internaționale, au stabilit reguli clare pentru transportul și depozitarea mărfurilor periculoase. Dar aceste reguli se schimbă de-a lungul anilor, mai ales după un nou dezastru care apare din timp în timp. Ce înseamnă asta pentru tine? Și în ce fel puteți simplifica procesul deja dificil?

Există un nou set de reguli?

Poate fi doar o speculație, dar reglementările pentru transportul și pentru depozitarea mărfurilor periculoase se pot schimba drastic în viitorul apropiat. După un nou dezastru la Beirut, toate companiile care depozitează substanțe periculoase vor fi urmărite îndeaproape. În plus, ar putea fi dezbătute acorduri internaționale, precum ADR și regulile Seveso. În orice situație, dumneavoastră ca furnizor de servicii logistice trebuie să vă faceți treaba. Prin urmare, este important ca procesele dvs. să fie ireproșabile și să aveți o administrare actualizată a mărfurilor stocate.

Dezastrul Seveso, o bază pentru reglementări mai bune.
În 1976, un accident catastrofal în orașul italian Seveso a zguduit lumea. Cu toate acestea, ceea ce poate fi privit ca unul dintre cele mai grave catastrofe industriale din istorie, este și începutul unor reglementări mai bune privind mărfurile periculoase, pentru a preveni un eveniment similar. Aceasta a dus la Directiva Seveso. Dar, așa cum am spus mai înainte, aceste reglementări se schimbă de-a lungul anilor. După prima directivă Seveso și Seveso II, Seveso III a fost înființată în 2012; un set de reguli care se aplică peste 12.000 de companii din Uniunea Europeană.

Respectați condițiile cu 3PL Dynamics

Dar ce înseamnă asta pentru tine? Indiferent dacă regulile se schimbă în viitorul apropiat sau nu, necesitatea controlului în depozitarea mărfurilor periculoase este mai mare ca niciodată. 3PL Dynamics vă ajută să rămâneți sub control atunci când vine vorba de administrarea acestor bunuri. În acest fel, combinați măsurile de înregistrare, restricții și siguranță într-un singur sistem. În soluția WMS pentru logistică, puteți să vă înregistrați și să configurați datele mărfurilor periculoase, precum și restricțiile asupra acestora, pe fiecare articol. Mai mult, puteți trimite automat o listă completă, care conține bunurile stocate către autorități. Făcând acest lucru, autoritățile în cauză nu vor trebui să solicite din nou aceste documente și niciodată nu vei întârzia pregatirea rapoartelor.

Înregistrați mărfurile periculoase în soluția software

Doriți să simplificați înregistrarea mărfurilor periculoase? Sau doriți să aflați mai multe despre cum să gestionați diferite clase de pericol în sistemul dvs. de gestionare a depozitului? Trimiteți un mesaj prin completarea formularului de mai jos:

Lasă un răspuns