Categorii
Articole Blog

Sectorul logistic în 2020: situația în curs

Iunie este luna a șasea, suntem la jumătatea anului 2020. Putem spune că anul acesta, până acum, a fost diferit pentru aproape toată lumea și prezintă provocări diferite pentru toate afacerile. Putem fi de acord asupra unui lucru: virusul corona a afectat și modificat aproape toate planurile și prognozele. Sau poate nu? Înainte de 2020, au existat o mulțime de speculații, iar tendințele anului următor au fost previzionate. Ce tendințe au persistat? Și de ce anume ar trebui să țineți cont în a doua parte a anului?

Coronavirus vs economie: 1-0?

În decembrie anul trecut, ING a prezis o creștere a cifrei de afaceri de 2% în sectorul logistic, în timp ce Rabobank a prezis o ușoară contracție de 0,6%. Ambele așteptări pot fi deja în coșul de gunoi până la jumătatea anului 2020. În plus, diferențele din sectorul logistic se măresc din cauza crizei corona. În situația în care unele companii abia pot ține pasul cu solicitările crescute, alți furnizori de servicii de logistică trebuie să facă tot ce pot pentru a se menține pe linia de plutire. Cercetările efectuate de TLN arată că aproximativ 70% din furnizorul de servicii de logistică suferă de criza corona. Acest lucru este evident și din cifrele cifrei de afaceri. În ultima perioadă, de exemplu, antreprenorii s-au confruntat cu o scădere medie a cifrei de afaceri de 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Evoluția scorului

Există atunci și speranță? Noi spunem că da! Importanța sectorului logistic a devenit mai mult decât clară în societate în ultimii ani. Mai mult, sectorul logistic este unul dintre primele sectoare care beneficiază atunci când economia va reîncepe, spune Jan Fransoo, profesor la Universitatea Logistică Kühne din Hamburg. De asemenea, Rabobank prezice că sectorul Logistică va crește din nou anul viitor. Pe scurt, acum suntem probabil conduși cu 1-0, dar revenim cu eforturi susținute.

Următorul an cu un software adecvat

Actuala criză de corona și în special măsurile asociate, nu provoacă doar probleme. Totodată, ele aduc la iveală tot ce este mai bun în creativitatea, persistența și solidaritatea noastră. Tot în sectorul logistic. Ca furnizor de servicii de logistică, veți vedea noi inovații, idei și instrumente pe toate părțile care vă asigură că procesele dvs. de afaceri pot continua. Prin urmare, evoluțiile tehnologice prezise și-ar găsi drumul mai rapid în domeniul logistic.

Soluția dvs. software joacă un rol enorm în aceste condiții și acest rol va continua să fie important în a doua jumătate a anului 2020, 2021 și după. În cazul în care anterior a fost important să folosiți software-ul într-un mod corect și să lucrați cât mai eficient, va trebui să faceți acest lucru și în restul anului pentru a vă menține angajații în siguranță și sănătoși.

Alegând comenzi pe zonă, poți nu doar să crești eficiența în depozitul tău, dar, de asemenea, te asiguri că angajații tăi nu lucrează în aceeași zonă și, prin urmare, nu se apropie prea mult unul de celălalt. În plus, puteți utiliza WMS-ul dvs. pentru a vă gestiona fluxul de expediție într-un mod inteligent. În acest fel, puteți face ca acesta să corespundă cu docul unde trebuie încărcate mărfurile. Acest lucru nu numai că mărește trasabilitatea, dar îi împiedică pe angajații dvs. să fie nevoiți să mute mărfurile de pe docul 1 de transport pe un doc pe cealaltă parte a depozitului. Reducând la minimum această distanță, minimizați în mod direct contactul între angajați, puteți respecta măsurile în timp ce vă creșteți și eficiența.

Continuare

Între timp, economia revine încet-încet din nou. În a doua jumătate a anului 2020, tot mai multe activități se vor deschide, iar sectorul logistic va beneficia de acest lucru. Evitați să fiți confruntați cu o criză similară în viitor. Prin urmare, asigurați-vă că software-ul dvs. are capacitatea de a se adapta la măsurile prescrise, îmbunătățind simultan eficiența. Doriți să știți ce are soluția Boltrics și Dynamics 365 Business Central de oferit? Trimiteți un mesaj prin completarea formularului de mai jos:

Lasă un răspuns