Categorii
Blog WMS

Cum să NU implementezi un proiect IT: Trei factori de risc

Cum sa nu implementazi un WMS

În articolele noastre, seminariile web, videoclipurile și evenimentele noastre, dorim să vă împărtășim informații relevante. De exemplu, cum calculați costurile de depozitare cu ușurință la nivel de palet pe zi. Sau Top 6 KPIs pentru furnizorii de servicii logistice.

Dar până acum, nu am spus niciodată ce NU ar trebui să faci. Pe de o parte, acest lucru are sens, deoarece a-ți spune ce să nu faci, pentru fiecare subiect separat, ar dura mult timp. Pe de altă parte, avertismentele încep de obicei cu „nu”. „Nu traversați strada fără să priviți mai întâi în stânga și în dreapta”. „Nu atinge cutia de prăjituri, altfel vei avea probleme”. De aceea vă prezint primul articol „cum să nu”. În această ediție voi menționa riscurile unui proiect de implementare IT.

Cei mai comuni factori de risc ai unui proiect IT nereușit

Cum este posibil să se atingă un impact la o scară atât de mare în aceste situații? Cum se poate că un client și furnizorul său, în cele din urmă, își întorc spatele unul altuia? Acceptând pierderi astronomice?

Un exemplu este pierderea de 500 milioane EUR a unui brand German recunoscut (supermarket). Acest lucru m-a făcut să mă gândesc și am ajuns la trei factori de risc, probabil cei mai comuni pentru un proiect IT nereușit.

Timp insuficient și gestionarea insuficientă a timpului

Potrivit publicațiilor de specialitate IT, implementarea unui nou sistem ERP presupune alocarea unui volum important de timp. Și acest timp, de multe ori, nu este petrecut corect. De exemplu, nu se pune suficient accent pe utilizatorii cheie și pe instruirea utilizatorilor finali. Dacă timpul nu este alocat și folosit eficient, este aproape imposibil să obții un start (noi spunem „GoLive”) de succes. Sistemul poate fi configurat conform cerințelor. Dar dacă cei care vor folosi soluția nu înțeleg acum cum să o folosească, livrarea acesteia este inutilă. Pentru că nu rezolvă nimic.

Un scop prea general (extins)

O traiectorie este definită de un punct de plecare și un punct de sosire. Fie că este vorba de o traiectorie a unui proiect IT sau de traiectoria de la București la Amsterdam. Punctul de plecare este de obicei clar. Din păcate, punctul final nu este de prea multe ori definit clar. Din această cauză, consultanții încearcă să atingă o țintă în mișcare. La jumătatea drumului se adaugă ceva sau trebuie modificat un alt lucru. În acest fel, scopul se schimbă continuu. Ca și cum Amsterdam s-ar muta brusc în Marea Britanie sau chiar Canada în timp ce zburați deasupra Oceanului Atlantic. Evident, acest lucru nu va funcționa. Doar atunci când scopul este clar pentru toate părțile implicate și respectat este posibil să lucrați eficient la un proiect, de la început până la sfârșit.

Nu se continuă optimizarea sau întreținerea după lansare

În cele mai multe cazuri, un proiect IT necesită multă muncă. Multă colaborare, multe resurse care trebuie să fie disponibile. Acest lucru duce adesea la faptul că atât compania cât și angajații săi nu mai au suficientă forță după perioada intensă de implementare. Sau trebuie să treacă mai departe, la un alt proiect. Prin urmare, nu au suficient timp pentru optimizare și întreținere. Și de cele mai multe ori, aici se face diferența între succes sau eșec. În IT se spune că testarea este cheia succesului. Testare, optimizare, testare, întreținere. În felul acesta nu vei întâlni probleme neprevăzute și poți lucra cu încredere după lansare.

Verifică, confirmă și semnează

La PROVA NOV, împreună cu partenerii noștri Boltrics, suntem conștienți de toate aceste riscuri. Cu toate acestea, garantăm clienților noștri că vor fi operaționali, cu „GoLive” în termen de 90 de zile, cu procesele principale. Acest lucru este posibil deoarece stabilim scopul în mod clar și precizăm acest lucru în acordul nostru. Când traiectoria de implementare este reușită, considerăm proiectul livrat. În acel moment, verificăm dacă obiectivele stabilite sunt atinse. Așa este? Apoi confirmăm, ne strângem mâna și semnăm împreună pentru livrare. De cele mai multe ori combinăm acest lucru cu o felie delicioasă de tort. Aceasta este ceea ce numim metoda Verifică, confirmă și semnează.

Sunteți pregătiți pentru implementare?

Un proces bun de implementare este baza unui proiect de succes. Alegeți o metodologie de succes. Aveți nevoie de ajutor? Vă rugăm să ne contactați, suntem bucuroși să vă ajutăm.