Categorii
Articole Blog Dynamics 365 Business Central Microsoft WMS

Aludon – procese logistice cu suportul soluției WMS Boltrics

În septembrie anul trecut, Aludon a deschis un nou și modern centru logistic în Drachten pentru depozitarea profilelor din aluminiu și a semifabricatelor prelucrate din acestea.

Astfel, Aludon răspunde la cererea din ce în ce mai mare din partea clienților de stocare a profilurilor procesate și a celor dedicate procesării. De asemenea adresează logistica pentru intrarea profilurilor neprelucrate și a ieșirii către clientul direct a profilurilor procesate.

Această extindere a serviciilor și a logisticii pentru clienții săi a fost constituită de Aludon într-o nouă ramură logistică: PCU Logistics. Acest serviciu logistic poate fi furnizat și în afara industriei aluminiului.

Pentru a utiliza în mod optim depozitul PCU Logistics, a fost ales sistemul de gestionare a depozitelor (WMS) de la Boltrics. Acest sistem poate înregistra fără efort diferitele dimensiuni ale profilelor din aluminiu. Mai mult, datorită procesului de implementare fix, de trei luni – WMS-ul ar putea fi pus în funcțiune chiar înainte de deschiderea oficială a depozitului.

„Spune ce ai nevoie, noi livrăm”

Din ce în ce mai des, Aludon este întrebat dacă profilele din aluminiu, după ce au fost prelucrate într-un produs semifabricat sau final, pot fi stocate și în fabrică. Cu opțiunea de depozitare, clientul economisește costurile de logistică, iar produsele pot fi achiziționate la cerere (imediat). Acest lucru scurtează lanțul, deoarece profilurile procesate nu trebuie returnate clientului în depozit, ci pot fi transportate direct către clientul final. Noul depozit al PCU Logistics, care este adiacent halei de producție a Aludon, eficientizează toate aceste activități logistice fără efort cu WMS-ul Boltrics și gestionează simultan stocul pentru produse specifice industriei aluminiului sau din alte industrii.

Soluția software Boltrics oferă acces 24/7 asupra stocului atât pentru Aludon, cât și pentru clienții săi, simplifică procesarea sarcinilor administrative și asigură organizarea și utilizarea optimă a depozitului. „În timpul construcției noului depozit, am început să căutăm un WMS eficient și „future-proof”, astfel încât să nu ne mai facem griji cu privire la software-ul nostru în următorii ani”, a declarat Piet Dijkstra, CEO la Aludon. „Am fost în contact cu Bakker Transport and Warehousing și au fost foarte mulțumiți de WMS-ul Boltrics. Software-ul Boltrics este întotdeauna actualizat după implementarea unică datorită actualizărilor automate. Este bine să poți începe in acest fel. ”

Un WMS care acceptă un start anticipat

Boltrics implementează în conformitate cu o metodă „timp fix, preț fix”. Aceasta înseamnă că procesul de implementare este configurat în așa fel încât, în termen de trei luni, sistemul să fie configurat, utilizatorii cheie să fie instruiți și WMS-ul să poată fi activat.

„În timp ce depozitul era literalmente încă în construcție, se lucra deja în culise la amenajarea și eficientizarea activităților logistice”, spune Piet Dijkstra.

În plus, WMS-ul lui Boltrics funcționează pe o singură versiune, ceea ce înseamnă că actualizările sunt automatizate. Prin urmare, software-ul este mereu actualizat, chiar și la ani după implementare. Cu sistemul WMS, PCU Logistics are o perspectivă clară asupra stocului lor, iar fluxul digital de facturi va economisi imediat costurile administrative. Pe scurt, PCU Logistics a avut un start bun și așteaptă cu nerăbdare să servească clienților Aludon mai bine și, în același timp, să ofere servicii de logistică pentru noii clienți din afara industriei aluminiului.