Categorii
Blog

Cum afectează noua normalitate activitatea logistică, depozitele, transportul?

Pandemia la nivel mondial de coronavirus încă influențează cea mai mare parte a vieții noastre. Din fericire există și tendințe pozitive în ceea ce privește numărul de persoane care sunt contaminate. Prin urmare, guvernele se gândesc deja la modul în care trebuie să ne ajustăm modul de a trăi în următorul an, pentru a preveni răspândirea rapidă de coronavirus. Una dintre cele mai semnificative schimbări cu care va trebui să trăim este să menținem distanțarea socială. Normele privind distanțarea socială sunt de natură să ne influențeze viața personală și relațiile de muncă în următorul an. Aceasta necesită creativitate și inovație în aproape toate ramurile economiei. Industria logistică nu face excepție.

Ce înseamnă asta pentru angajații din depozitul dvs.? În ce mod ați rezolvat anumite probleme până acum? Și cum împiedicați transportul să se oprească? Acestea sunt doar o câteva întrebări la care trebuie să răspundem odată cu adaptarea la noul tip de societate. Adaptați-vă la noul normal. În acest blog, împărtășim cele mai bune practici și vă oferim sfaturi despre modul în care vă puteți pregăti mediul de lucru pentru noul normal din societate.

Un apel la creativitate în depozitul tău

În acest nou normal, obiceiurile dvs. obișnuite (la locul de muncă) vor trebui să se schimbe. Pe lângă accentul pus pe igienă și personal, afacerea dvs. va trebui să se axeze pe eficiență: obținerea celor mai bune rezultate posibile cu cel puțin cât mai mulți oameni împreună. Soluția WMS vă poate ajuta în acest sens.

Optimizați mișcările depozitului

Unul dintre lucrurile cu care vă poate ajuta un WMS este monitorizarea performanței resurselor cu ajutorul Power BI. Mai mult, cu strategii de depozitare, puteți determina cel mai bun loc pentru depozitarea mărfurilor. Pentru a menține distanța dintre angajați, puteți începe, de asemenea, selectarea comenzilor pe zonă. În acest fel, vă puteți asigura că preluarea comenzilor (order picking) nu nu se efectuează în aceleași zone, optimizând în același timp procesul.

Într-o perioadă de distanțare socială, doriți să puteți ajusta numărul de activități dintr-o anumită zonă din depozitul dvs. Cu ajutorul coordonatelor modulului WMS Advanced X / Y, puteți determina ruta pe care o urmează angajații depozitului pentru preluarea comenzilor. În acest fel, preveniți aglomerarea din zonele depozitului.

Preveniți blocajele din fața docurilor

Este posibil să fie ocupate toate zonele din docurilor tale. Împiedicați angajații să se blocheze în numărul mare de livrări. Evitați situația in care șoferii așteaptă într-un blocaj de trafic in fața docurilor. Eliminați presiunea personalului din birou și oferiți-le clienților dvs. capacitatea de a rezerva un interval de timp specific în funcție de capacitatea depozitului dvs. utilizând „Gestionarea timpului” Timeslot Management Boltrics. Utilizând acest instrument, camioanele în așteptare și blocajele de trafic din fața depozitului dvs. sunt de neconceput și veți deveni preferatul clienților dvs.

Contactați un consultant