Categorii
Blog

Cele mai mari 10 depozite din lume

Echipa Boltrics intră în mod regulat în contact cu furnizorii de servicii de logistică de toate tipurile și dimensiunile. Unele companii se concentrează în principal pe transport, altele oferă și spații de depozitare. De asemenea, se poate face o distincție între companiile naționale și cele internaționale. Dar putem interpreta „forme și dimensiuni” destul de literal: unele depozite sunt mai mari decât altele. Acesta este motivul pentru care mă întrebam cât de mare este cu adevărat cel mai mare depozit din lume. Așadar, am făcut câteva cercetări asupra celor mai mari 10 depozite din lume.


10. În această poziție găsim un centru de distribuție: Tesco

Este vorba despre Tesco, fondată în 1919. Această companie aparține celor mai mari zece retaileri din lume, printre care Amazon, Ali Express, Wal-Mart și Carrefour. Iar marii retaileri vin cu depozite mari.
De asemenea, sunt si alte situații. În Lanestown, Irlanda, puteți găsi „cel mai mare depozit mic din lume, cu o suprafață de 77,386m2.

9. Depozitul unui magazin mare: Morrison-concern

În continuare, poziția nouă. Acolo unde marile magazine locale dispar sau trec prin schimbări, încă mai sunt văzute cele internaționale. Gândiți-vă la celebrul Harrod sau El Corte Ingles din Spania. De asemenea, britanicul Morisson aparține acestui grup. Centrul de distribuție din Sittingbourne are o suprafață de 85.500m2 și se așează pe locul nouă în acest top.

8. Coolblue’s Shed

Pe locul opt, găsim prima companie olandeză. Coolblue este unul dintre cele mai cunoscute magazine online și este cunoscut pentru orientarea sa către client. În glumă, ei își spun mega-depozitul „Shed (Schuur în olandeză)”, dar acest lucru nu dă suficient credit spațiului lor de depozitare din Tilburg. Acoperișul este acoperit complet cu 23.000 de panouri solare, iar spațiul este format din opt săli. În total, aceasta aduce suprafața totală la valoarea impresionantă 88.000m2.

Cu cât depozitul este mai mare, cu atât amenajarea este mai importantă.
Într-un depozit mare, este crucial să vă aranjați în mod optim stocul. Înainte de a-l cunoaște, depozitul tău devine rătăcitor, fără să obții mai multe. Analizând corect rata de afaceri, puteți realiza un aranjament eficient pentru depozit. Cum puteți face singuri o analiză ABC, este ceea ce găsiți aici.

7. Centrul Național de Distribuție al Shop Direct

Numărul norocos șapte este pentru două organizații britanice, și anume Shop Direct Group și Yodel. Primul este, la fel ca Coolblue, un retailer digital, dar și un furnizor de credite de consum. Yodel este o companie de transport. Depozitul lor comun este în Lancashire și se numește Shaw National Distribution Center (NDC) și acoperă peste 93.000m2.

6. Două depozite ale gigantului tehnologic Amazon

În continuare, clasamentul numărul șase. Acest rang este dat celor două depozite ale celui mai bogat om de pe pământ și proprietar al Amazonului, Jeff Bezos. Dacă am acorda fiecărui depozit propriul său loc în clasament, ar exista Top 11 sau două depozite Amazon ar fi independente în top 10. Apoi, lista ar fi mai puțin distractivă. Ei bine, cel mai mic dintre cele două se află în Dunfermline, Scoția. Acesta este la fel de mare ca mai sus numitul Shaw NDC și acoperă, de asemenea, 14,5 terenuri de fotbal. Fratele său mai mare poate fi găsit în Cecil Mount (Maryland, SUA) și acoperă 117,448 metri pătrați, sau peste 18 terenuri de fotbal.

5. Cel mai mare depozit din Franța: Airbus

Am ajuns în primele 5 cele mai mari depozite din lume. Așa cum a dezvăluit titlul, locul 5 este în Franța. Pentru a fi mai precis, în Toulouse. Și în acest oraș din sudul Franței, producătorul mondial de avioane Airbus își construiește avioanele. Compania face acest lucru în așa-numitul complex Jean-Luc Lagardère, numit după una dintre figurile cheie din programul Airbus A380. Acest complex are 122.000 de metri pătrați, de departe cel mai mare depozit din Franța.

4. Centrul de îndeplinire electronică Bol.com

La numărul patru, se află cel mai mare magazin web din Olanda. Anul trecut au înregistrat o cifră de afaceri record de 2,1 miliarde de euro, iar acest lucru se datorează în parte uriașului centru de e-fulfilment din Waalwijk. În această clădire, cu un milion de SKU în stoc, trec 30.000 de produse pe oră pentru 8 milioane de clienți. Lasă aceste numere deoparte. Gata? Atunci pot să anunț suprafața de 135.000m2.

Globalizarea te apropie de aceste companii
După cum ați observat, multe dintre aceste companii sunt stabilite în Statele Unite. Cu mai puțin de un secol în urmă, era de neimaginat cât de ușor poți face afaceri cu țările de peste mări. Din cauza sau datorită globalizării, nu este nimic special în zilele noastre. Vedeți oportunități în străinătate? Asigurați-vă că procesele dvs. vamale funcționează fără probleme.

3. Washington Warehouse Wonder: Target

Primul loc pe podium este pentru lanțul de magazine american Target. Cu magazinele răspândite în Statele Unite, Canada și India, este foarte probabil să ajungi într-unul din aceste magazine în viața ta. În funcție de locul în care locuiți, desigur. Dar este cu siguranță un brand cunoscut. Acest imens depozit din Washington cu o uimitoare 244.000m2 subliniază acest lucru.

2. Depozitul de tractoare al lui John Deere

Poziția secundă în clasament este deținută de o altă companie americană, și anume producătorul de tractoare John Deere. Dacă locuiți într-o zonă rurală, cunoașteți tractoarele verde cu galben. Și dacă nu, este posibil să-i cunoașteți datorită prezenței lor în întreaga lume. Pentru că numai mărcile celebre din lume au capacitatea de a avea al doilea cel mai mare depozit din lume, de 246.000m2. Îl găsiți în Illinois.

1. Câștigătorul zboară cu mult înainte: Boeing

În cele din urmă, câștigătorul absolut al acestui top-10. Și nu este surprinzător, acesta iese din State Unite. În cazul în care producătorul de avioane Airbus ocupă o poziție de mijloc, concurentul lor Boeing este singur în vârf. Cu o suprafață care este aproape de două ori mai mare decât depozitul John Deere din Washington, fabrica Boeing Everett conduce cu 400.000 m2, mult peste restul topului. Literal, deoarece clădirea are și un volum de 14 milioane (!) Metri cubi.

Unde vor fi cele mai mari depozite din lume în viitor?
După cum am menționat la începutul acestui blog, cele mai mari depozite actuale din lume sunt toate în Occident. Dar, cu piețe în plină expansiune (sau deja consacrate) în principal Asia, se așteaptă ca această regiune să fie în curând pe această listă. Lucrați deja cu companii sau țări din această listă, sau poate companii care vor fi în această listă în 10 ani?

Contactați un consultant